Effectieve website

Het ontwerpen van een effectieve website.

Bij het ontwerpen van een website moet je met veel zaken rekening houden. In een paar aankomende blogs zal ik een aantal zaken behandelen.

Als je op internet zoekt op effectieve website ontwerpen krijg je 1001 prachtige adviezen. Het lijkt of je zo kunt beginnen en binnen 1 dag alles hebt draaien. De vraag is of het wel zo eenvoudig is en of het goed is zo snel te werk te gaan. Uiteraard weten we allang dat de boodschap die je wilt uitdragen duidelijk moet zijn en dat het belangrijk is dat de inhoud van jouw website hier perfect op aansluit. Daarmee bedoelen we dat als je iets verkoopt er direct duidelijk moet zijn wat je verkoopt en waar/hoe de bezoekers het kunnen kopen. Maar hoe krijg je de website zo dat wat je ermee beoogt ook zo goed mogelijk uit de verf komt.

Krijg inzicht hoe je bezoekers denken en wanneer de bezoekers jouw website vertrouwen. Hoe je dat nu exact aanpakt zal ik in de verschillende hoofdstukken uiteenzetten.

  • effectiviteit van je website
  • hoe kijkt de bezoeker
  • gebruiksvriendelijke website
  • inhoud en tekst
  • hoe belangrijk is interactie
  • landingspagina
  • seo
  • contentmanagement systeem

Ik hoop door deze blogs duidelijk te maken hoe een effectieve website op te zetten, dat zou een mooie start zijn om samen aan het werk te gaan. Je zou dit kunnen beschouwen als een soort voortraject, hoe meer info je al hebt over hoe je de kwaliteit van je website kunt bepalen vanuit de visie van jouw bezoekers des te beter je bent voorbereid. Je kunt ook gelijk beginnen met het bouwen van een website zonder voorwerk maar dan zul je uiteindelijk tegen beperkingen aanlopen. De bezoekers zullen wegklikken omdat ze niet vinden wat ze zoeken, het zou kunnen dat je teveel kijkt naar wat je zelf wilt vertellen en niet schrijft waar de bezoeker in is geïnteresseerd. Misschien gebruik je teveel tekst in bijvoorbeeld je landingspagina, allemaal veel gemaakte fouten komen aan bod in de blogs. Als je deze fase hebt doorlopen kunnen we met het leuke werk beginnen en dat is het ontwerpen in WordPress!

Neem uiteraard contact op als er nog vragen zijn of als er een onderwerp is waar je meer over zou willen weten.

×