Wat is de grootste afknapper tijdens een eerste date?

Wat is één van de grootste afknappers tijdens het daten? Dating app happn zocht het voor je uit in 2022.

Wat blijkt? De grootste afknapper tijdens een eerste date is te veel over jezelf vertellen. Ruim een kwart (26%) van de vrijgezellen vond het niet leuk als de date te veel over zichzelf praatte en weinig interesse toont in de ander.

Vooral vrouwen (70%) maakten meer dan eens mee dat hun date vooral met zichzelf bezig was. Het belangrijk om over jezelf te vertellen maar een overdreven focus op je eigen leven, prestaties, interesses en problemen kan de indruk wekken dat je niet geïnteresseerd bent in je date.

Net zoals te veel praten over jezelf een afknapper kan zijn tijdens het daten, kan te veel tekst op een website een bezoeker afschrikken en een negatieve gebruikerservaring creëren. 

Er is wel degelijk een verschil tussen tekst op papier en tekst op je website. Als de inhoud online niet snel de aandacht trekt en interesse wekt, klikken je bezoekers weg.

Wat zijn de grootste afknappers voor websitebezoekers, hoe jaag jij je bezoekers zo snel mogelijk weg? Hier de top 10:

  • Ja al die lappen tekst dus. Ja ik weet het, je bent super enthousiast over jouw product of dienst maar jouw bezoeker is ongeduldig en de afleiding is groot. 
  • Pop-ups, vooral als je net op de website binnenkomt. Heel vermoeiend!
  • Trage website, ik ben al weg voordat ik überhaupt iets heb gezien. Ja ik ben ook wel extreem ongeduldig.
  • Onoverzichtelijke website, rommelig. Er moet direct duidelijk zijn wat de bedoeling is en waar je moet zijn om te vinden wat je zoekt.
  • Onleesbare tekst of fouten in de tekst. Lastig als de letters zo klein zijn dat de bezoeker de tekst niet kan lezen. Als de tekst vol met fouten staat komt het erg onprofessioneel over.
  • Relevantie, als de inhoud niet is wat de bezoeker verwacht dan duurt het bezoek niet lang, dus wees duidelijk.
  • Niet responsive, aangezien het mobiele gebruik nog steeds stijgt is het heel belangrijk dat jouw website goed te lezen is op de mobiele telefoon. Je zou zeggen dat is toch al dik in orde maar niets is minder waar.
  • Sliders, je weet wel, je krijgt net niet genoeg tijd om de tekst te lezen. Niet leuk!
  • Dan heb je iemand enthousiast gemaakt en wil de bezoeker graag contact met je opnemen maar zijn je gegevens in geen velden of wegen te bekennen. Laat jouw contactgegevens op een paar verschillende plekken terugkomen op je website.
  • Wie zit er eigenlijk achter de site? Bezoekers willen toch wel heel graag weten met wie ze zaken doen. En de bezoekers willen heel graag sociaal bewijs, dus een paar reviews zijn een must.

Het is van essentieel belang om de website te optimaliseren voor een positieve gebruikerservaring en ervoor te zorgen dat deze snel, gebruiksvriendelijk, relevant en betrouwbaar is. 

No worries, een website is een document wat te allen tijden is aan te passen. Maak van je website een succesverhaal!

×