Logo

Ik wil het even over jouw logo hebben.

Misschien heb je het automatisch gedaan maar waar heb je jouw logo op de website geplaatst? Het lijkt een onbelangrijke vraag maar de plek van je logo op de website is wel degelijk van belang.

Heb je wel eens gekeken waar alle grote jongens het logo plaatsen? De logo’s staan allemaal linksboven in de navigatiebalk. Uit onderzoek blijkt dat het de beste plek is. Wat is het voordeel van links uitlijnen? Heel simpel omdat we van links naar rechts lezen, dat werkt dus ook zo met websites. Bezoekers zoeken vaak linksboven naar de ‘Home’ knop, het is dus verstandig je logo klikbaar te maken. Het schijnt dat je logo beter onthouden wordt als het linksboven staat.

Mag het logo ook in het midden? Alles mag natuurlijk maar het blijkt toch dat een gecentreerd logo het gemak van het navigeren niet ten goede komt. Rechts plaatsten is natuurlijk ook een optie, misschien alleen al omdat je het net even anders wil. Toch bestempelen we dit als minder uniek en stijlvol.

Op de mobiele versie van je site kun je het hamburger menu het best rechts van het logo zetten. Volgens onderzoek van UXMatters houdt 90% van de mensen hun smartphone met de rechterhand vast. Dan is de rechterkant van het scherm handiger te bedienen. Dus een hamburgermenu kan het best aan de rechterkant gezet worden.

Het logo van de foto heb ik gemaakt voor de site ‘leef met adem’ , deze komt dus linksboven op de desktop versie!

×